Rólunk

Pizza17 1280Ha a napfényes Itáliában laknánk, akkor valószínűleg trattoriaként emlegetnénk a fenti műintézményt, ami valljuk be kissé jobban hangzik, hát még ha a jelentését is figyelembe vesszük. Ami ugyebár egy otthonos, meghitt, családias, általában családi vállalkozásként is üzemeltetett helyet takar. Persze jelen esetben inkább a hangulat miatt vontam a párhuzamot, hiszen az Apolló ételkínálata messze lekőrözi a trattoriákban megszokottat. Mondjuk, a pizza stimmel (itt azért 54 féléből választhatsz!), meg a rizottók, tészták, effélék is.

De vannak Variációk rántott húsra (Húsvéti, Tasmán ördög, Drakula, Corleone és társaik), szárnyasok, sertések minden mennyiségben és verzióban, és ezeken kívül még a Kemencében sültek, meg az Apolló ajánlata, hogy a salátákról, halakról, desszertekről ne is beszéljünk.

Az ételnevek (a nem hagyományosak) általában viccesek és találóak, az étlap maga nagyon igényes, kétnyelvű (az angol a másik), és egy könyv vastagságával vetekszik. Szóval, aki először tér be az Apollóba és nem ismeri a kínálatot, az szánjon rá időt, mert megéri. Különben sem egy gyorsétteremről van szó, tehát nem feltétlenül kell félórán belül tovább rohanni. Főleg ha társasággal vagyunk és bulizni, vagy meccset nézni szeretnénk, nos, ez az árak alapján is jó döntésnek tűnik.

Kapcsolat